Så går du igenom en kandidats ansökan
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Är du redo att påbörja urvalsarbetet i din rekryteringsprocess? Med hjälp av Talent Software är det enkelt att hitta all information du behöver om dina kandidater - allt för att ditt rekryteringsarbete ska bli så smidigt som möjligt!

Överblick av processen

• Den gröna linjen visar i vilket steg i rekryteringsprocessen tjänsten är

• På stegen ser man hur många kandidater som ligger under respektive steg

• Under steget Alla ser man hur många kandidater som är aktuella i processen

• I steget Nekad (ej Relevant) ligger alla kandidater som inte längre är aktuella

Så hittar du dina kandidater:

1. Gå in under fliken Tjänster

2. Klicka på din Tjänst för att se de kandidater som ansökt

3. När du klickat på tjänsten kommer du att se:
    - Alla steg i rekryteringsprocessen

- Hur många kandidater som ligger i respektive steg i processen

- Alla (Alla kandidater som ansökt till den specifika tjänsten)

- Anställd (Den eller de kandidater som anställts)

- Nekade (Alla kandidater som markerats som ej relevanta)

Så läser du en kandidats ansökan:

1. När du klickat på en kandidat kommer du att kunna se:

✏️ Kandidatens för- och efternamn

✉️ Kandidatens e-postadress

📞 Kandidatens mobilnummer

⭐️ Kandidatens stjärnbetyg (1-5 stjärnor)

🔝 Eventuell ABC-kategorisering

👩🏻 Eventuell bild på kandidaten

🎂 Eventuellt kandidatens födelsedatum

#️⃣ Eventuella taggar

🗓 Tidslinje
    Under fliken Tidslinje hittar du en tidslinje över all aktivtet kopplad till en kandidat. Här kan du exempelvis se alla e-postmeddelanden som skickats till kandidaten, de kommentarer du eller en kollega skrivit eller när kandidaten exempelvis flyttades till steget Anställd.

📄 Dokument (De dokument som kandidaten laddat upp)
    Här under fliken Dokument ser du alla de dokument som kandidaten laddat upp i och med sin ansökan. Här kan du enkelt komplettera kandidatens ansökan genom att ladda upp ett eget dokument. Det gör du genom att klicka på knappen Ladda upp dokument.

Visste du att alla ansökningar som skickas in i Talent Software automatiskt konverteras till PDF-dokument - allt för att du ska kunna läsa kandidatens ansökan direkt i din webbläsare. Smidigt, eller hur?

✉️ Email
    Här under fliken Email hittar du alla de e-postmeddelanden som skickats till kandidaten via Talent Software. Här kan du även enkelt mejla kandidaten direkt från Talent Software. Alla meddelanden du skickar via Talent Software kommer automatiskt att sparas under flikarna Tidslinje och Email.

Läs den här guiden 👉 Så mejlar du en eller flera kandidater

💬 Kommentarer
    Här under fliken Kommentarer hittar du alla de kommentarer som skrivits om kandidaten. Här kan du lämna hjälpsamma anteckningar om kandidaten till dig själv eller någon av dina teammedlemmar.

Ex. @Anna Svensson Bokat in första telefonintervju 8/4 kl. 10:30.

Urvalsfrågor
    Har du använt dig av urvalsfrågor i din ansökningsprocess? Här under fliken Urvalsfrågor hittar du kandidatens svar på de urvalsfrågor du ställde när kandidaten ansökte. Här hittar du även kandidatens motivering.

En motivering är ett modernare alternativ till det personliga brevet. Istället för att behöva bifoga ett personligt brev i och med sin ansökan har kandidater istället möjlighet att lite kort svara på "Berätta varför du är intresserad av tjänsten".

Läs den här guiden 👉 Så ställer du in urvalsfrågor

✔️ Tester
    Använder du använt dig av tester i din ansökningsprocess? Här under fliken Tester hittar du kandidatens testresultat.

Vill du veta hur du flyttar kandidater i processen? Läs den här guiden 👈