Så ställer du in urvalsfrågor

Med hjälp av urvalsfrågor gör du det enkelt att utvärdera kandidater och att spara tid under rekryteringsprocessen. 🔍

Amy Dyvelcrona avatar
Skrivet av Amy Dyvelcrona
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med hjälp av urvalsfrågor gör du det enkelt att utvärdera kandidater och att spara tid under rekryteringsprocessen. Dessutom kan du använda urvalsfrågor till att automatiskt kategorisera kandidater, lyfta fram toppkandidater och som ett alternativ till CV!

Allt du behöver göra för att ställa in urvalsfrågor för en specifik tjänst är att:

1. Gå till steg 3. Urval

2. Välj en fråga från ert bibliotek av urvalsfrågor. Det finns fem olika typer av urvalsfrågor:

Ja / Nej-frågor (Ex. Har du B- eller C-körkort)
    Valfrågor (Om ja, vilken typ av körkort?)
    Antal år-frågor (Hur många års erfarenhet har du av fordonsbesiktning?)
    Värdefrågor (Betygsätt dina engelskakunskaper på en skala från 1-10)
    Fritextfrågor (Vad jobbar du med i nuläget?)

3. Frågorna du valt hamnar automatiskt i listan "Valda frågor för tjänsten". Här kan du välja att förhandsgranska frågorna, ändra ordning på frågorna eller att ta bort specifika frågor.

4. Efter att du valt urvalsfrågor så kan du antingen välja att automatiskt A-,B-,C-kategorisera kandidater baserat på hur de svarat eller att publicera dina ändringar genom att klicka på knappen Nästa steg och sedan klicka på knappen Publicera.

5. Klart! 🎉

Urvalsfrågor hanteras och läggs till av era administratörer. Om du inte hittar urvalsfrågan du letar efter är det bara att skriva till en av era administratörer eller till oss i Talent Software-chatten så hjälper vi dig!
    Här finns en guide för hur administratörer lägger till urvalsfrågor som mallar.