Så mejlar du en eller flera kandidater
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med hjälp av e-postfunktionen i Talent Software kan du enkelt mejla en eller flera kandidater utan att behöva lämna verktyget.

Så mejlar du en kandidat:

1. Gå in under fliken Tjänster

2. Klicka på den tjänst där kandidaten finns

3. Klicka på kandidaten

4. Gå in under fliken Email

5. Här kan du nu skicka ett mejl till kandidaten genom att antingen använda en e-postmall eller genom att skriva ett eget meddelande direkt i rutan.

För att använda en e-postmall klickar du dokumentikonen högst upp i högra hörnet av textrutan. Välj sedan den e-postmall du vill använda bland era tillgängliga mallar. Nu kan du fritt välja att redigera innehållet i ditt e-postmeddelande.

6. När du är klar klickar du på förhandsgranska för att få se hur ditt e-postmeddelande kommer att se ut

7. Klicka på Skicka för att skicka ditt e-postmeddelande till kandidaten

8. Klart! 🎉

Så mejlar du flera kandidater:

1. Gå in under fliken Tjänster

2. Klicka på den tjänst där kandidaterna finns

3. Markera de kandidater du vill skicka ett e-postmeddelande till

4. Klicka på knappen Hantera flera

5. Här kan du nu skicka ett e-postmeddelande till flera kandidater på en och samma gång - genom att antingen använda en e-postmall eller genom att skriva ett eget meddelande direkt i rutan.

Tips! Med hjälp av variabler kan du skicka ut mejl till flera kandidater på en och samma gång - utan att tappa den personliga känslan.

{candidate.firstname} = Byts automatiskt ut mot respektive kandidatens förnamn
    {candidate.lastname} = Byts automatiskt ut mot respektive kandidatens efternamn
    {candidate.phonenumber} = Byts automatiskt ut mot respektive kandidatens telefonnummer
    {position.name} = Byts automatiskt ut mot tjänstens namn

6. När du är klar klickar du på förhandsgranska för att få se hur ditt e-postmeddelande kommer att se ut

7. Klicka på Skicka för att skicka ditt e-postmeddelande till kandidaterna

8. Klart! 🎉

Vill du veta hur du tackar av en eller flera kandidater? Läs den här guiden 👈