Så tackar du av en eller flera kandidater
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med hjälp av Talent Software kan du snabbt och smidigt hantera eller tacka av en eller flera kandidater! Du kan använda dig av e-postmallar eller skriva ett e-postmeddelande och skicka direkt i verktyget.

Vi rekommenderar att du börjar med att skicka ett avtackningsmail och sedan flyttar kandidaten till steget "Ej Relevant", detta för att säkerställa att ingen kandidat riskerar att inte tackas av.

Så skickar du avtackningsmail till en kandidat som inte är Relevant

1. Klicka på kandidaten för att komma till kandidatkortet för den kandidat du vill maila

2. Tryck på fliken Email

3. Du kan antingen skriva ett meddelande i textrutan eller använda en e-postmall.

4. Skicka!

5. Klart 🎉

Så flyttar du en kandidat till steget Ej Relevant

1. Gå in på kandidatkortet

2. Tryck på Ej Relevant och skriv en motivering, kandidaten flyttas sen steget Ej relevant

3. Klart! 🎉 (OBS! Kandidaten kommer inte tackas av automatiskt, utan detta görs manuellt)

Hantera flera kandidater på en och samma gång

Så skickar du avtackningsmail till flera nekade kandidater

Om du önskar skicka ut ett avtackningsmail till flera kandidater samtidigt gör du följande:

1. Markera de kandidater du vill hantera och välj hantera flera

2. Här kan du antingen välja en e-postmall eller skriva avtackningsmeddelandet direkt i rutan. Välj avsändare! Din signatur kommer automatiskt läggas till i mailet när det skickas.

3. Tryck på Skicka

4. Klart! 🥳 Dina kandidater har nu blivit avtackade med ett mail.

5. Nu rekommenderar vi att du flyttar kandidaterna till steget Ej Relevant

Så flyttar du flera kandidater på en och samma gång till Ej Relevant

För att hantera flera kandidater på en och samma gång har du möjlighet att bulkhantera. Det kan du göra genom att:

1. Markera de kandidater du vill hantera på vänster sida av kandidaternas namn.

2. Tryck på hantera flera i den gråa rutan 👇

3. Tryck på rutan i högra hörnet som heter 👎 Ej Relevant

4. Kandidaterna flyttas till processteget Ej Relevant. OBS! När kandidater flyttas till steget Ej Relevant skickas inget avtackningsmail automatiskt ut. Det gör du manuellt, läs mer här