Integrationer
Så skickar du bakgrundskontroller via SRI
Amanda Hemgren avatar
Skrivet av Amanda Hemgren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nu erbjuder vi trygga och säkra bakgrundskontroller direkt i Talent Software genom vår integration med Scandinavian Recruitment Intelligence (SRI). SRI är en av Sveriges ledande leverantörer av kvalitativa och objektiva bakgrundskontroller i olika nivåer som bland annat baseras på en unik underrättelsemetod. Kontrollnivåerna som erbjuds täcker in alla typer av roller, mandat och accessnivåer i en organisation vilket gör det enkelt för dig att kunna välja rätt kontroll till din pågående rekrytering. Genom att använda SRI-integrationen i Talent Software kan ni känna er trygga i att bakgrundskontrollerna i er rekryteringsprocess utförs säkert och effektivt.

Så kopplar du ihop SRI med Talent Software

Kontakta Scandinavian Recruitment Intelligence (SRI)

1. Kontakta SRI för att få en offert

2. Be din kontaktperson på SRI om din API-nyckel

Så aktiverar du SRI-integration i Talent Software:

1. Logga in i Talent Software

2. Gå till Inställningar > Integrationer

3. Klicka på + Lägg till integration

4. Välj Integrationspartner* = SRI

5. Fyll i API-Nyckeln som ni precis fått från SRI

6. Spara

7. Klart 🥳

Så använder du bakgrundskontroller via SRI i Talent Software

Så lägger du till SRI bakgrundskontroller på ditt processteg i tjänsten

1. Gå till Tjänster

2. Välj + ny tjänst eller redigera befintlig tjänst (Läs här hur du skapar en ny tjänst)

3. Gå till steg 2 | Processteg

4. Lägg till + nytt processteg

5. Fyll i namn och eventuell instruktion. (Ett rekommenderat namn är SRI)

6. Tryck på fliken Test/Event,

7. Välj SRI i listan

8. Välj Beställare och Mottagare (Dessa bygger på de användare ni har tillagda i SRI)

9. Spara

10. Gå till steg 4

11. Publicera tjänsten

12. Klart 🥳

Så skickar du ut information om bakgrundskontrollen till kandidaten

1. Flytta kandidaten till processteget där SRI är aktiverat

2. Gå till kandidatkortet

3. Klicka på tidslinjen och du bör se att ett mejl har gått ut till kandidaten som begär in ytterligare information i form av personnummer

4. Logga in i SRI för att följa status på kandidaten