Så lägger du upp en ny tjänst

Lägg upp en ny tjänst genom att antingen duplicera en befintlig tjänst, använda en tjänstemall eller skapa en ny tjänst från grunden. 👇

Amy Dyvelcrona avatar
Skrivet av Amy Dyvelcrona
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med Talent Software är det enkelt att attrahera toppkandidater, lägga upp nya tjänster, automatisera er kandidathantering och att skapa en positiv kandidatupplevelse! För att du ska kunna komma igång med din rekrytering så snabbt som möjligt kan du välja att antingen duplicera en befintlig tjänst, skapa en tjänst från en mall eller att skapa en ny tjänst från grunden. 👇

Allt du behöver göra för att lägga upp en ny tjänst i Talent Software är att:

1. Gå in under fliken Tjänster

2. Klicka på knappen + Ny tjänst

3. Fyll i följande information om tjänsten: (klicka på fältet för att läsa mer)
    - Tjänstetitel*
    - Publiceringsdatum*
    - Beskrivning*
    - Ort*
    - Rekryterare*
    - Yrkesroll*
    - Avdelning

4. Gå vidare till nästa steg (2. Processteg) genom att klicka på knappen Nästa steg

5. Här har du möjlighet att ställa in hur din rekryteringsprocess ska se ut

6. Gå vidare till nästa steg (3. Urval) genom att klicka på knappen Nästa steg

7. Här har du även möjlighet att ställa in automatisk kategorisering

8. Gå vidare till det sista steget (4. Annonsera) genom att klicka på knappen Nästa steg

9. Här har du möjlighet att snabbt beställa smart jobbannonsering för din lediga tjänst

10. Förhandsgranska din tjänst genom att klicka på knappen förhandsgranska

11. Publicera din lediga tjänst genom att klicka på knappen Publicera

12. Klart! 🎉

Om tjänsten

Tjänstetitel*

Här fyller du i den titel på tjänsten du vill ska synas för potentiella kandidater på er karriärsida.

👍 "Key Account Manager"
👎 "We Select söker en Key Account Manager till Stockholm"

Beskrivning*

Här har du möjlighet att klistra in eller skriva i själva beskrivningen av tjänsten. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att beskrivningen är 300 - 800 ord lång, innehåller ett kort inledande stycke som säljer in tjänsten och företaget, samt att alla rubriker markeras upp som underrubiker.

👍 300 - 800 ord lång beskrivning
👍 Ett kort inledande stycke som säljer in tjänsten och företaget
👍 Alla rubriker är uppmarkerade som "Underrubriker"
👎 Beskrivning som är mindre än 100 ord lång eller mer än 1 100 ord lång

Välj text till sociala medier-annonsering (Valfritt)

Planerar du att annonsera ut din lediga tjänst på sociala medier? Här har du möjlighet att välja en kort delningstext som kommer visas i kombination med de annonsbilder vi tar fram. Denna korta text skulle exempelvis kunna kopieras från ingressen eller introduktionen i er tjänstebeskrivning.

Rekommenderad längd: 150 - 250 tecken
Maxlängd: 600 tecken

👍 "Är du intresserad av digital marknadsföring, duktig på Photoshop och vill jobba på ett av Sveriges snabbast växande företag? Nu söker vi en Digital Marketing Assistant till vårt kontor i centrala Stockholm! Ansök snabbt och enkelt utan CV!"

Datum

Publiceringsdatum*

Här väljer du det datum som du vill att din lediga tjänst ska öppnas för ansökningar och bli synlig för potentiella kandidater på er karriärsida.

Sista ansökningsdatum (Valfritt)

Här har du möjlighet att välja ett sista datum som du vill att din lediga tjänst ska vara öppen för ansökningar och vara synlig för potentiella kandidater på er karriärsida. Om tjänsten inte har ett specifikt sista ansökningsdatum kan du välja att lämna fältet tomt.

Bild & logotyp

Tjänstespecifik logotyp (Valfritt)

Om du skulle vilja använda en annan logotyp än den som syns på er karriärsida har du möjlighet att ladda upp en tjänstespecifik logotyp här.

👍 Negativ (Vit) logotyp i bildformatet PNG

Tjänstespecifik bild (Valfritt)

Om du skulle vilja använda en annan bannerbild än den som syns på er karriärsida har du möjlighet att ladda upp en tjänstespecifik bild här. Bilden klipps automatiskt för att passa olika format och enheter. Om du vill ändra fokusområde på bilden kan du välja plats med hjälp av fokuspunkten.

👍 Högupplöst bild i formatet JPG, JPEG eller PNG

Spontanansökan (Valfritt)

Om tjänsten endast är till för att ta emot spontanansökningar rekommenderar vi du aktiverar "Spontanansökan". Efter att du valt att tjänsten är till för spontanansökningar kommer det göra att tjänsten kommer visas precis under sektionen med era lediga tjänster på karriärsidan och att ansökningar endast kommer sparas i 6 månader, i enlighet med personuppgiftslagen.

Dölj på karriärsidan (endast tjänstresida/intranät) (Valfritt)

Ska tjänsten endast annonseras ut internt eller till specifika kandidater? Välj att aktivera "Dölj på karriärsidan (endast tjänstesida/intranät)". Genom att aktivera "Dölj på karriärsidan" gör det att tjänsten inte syns för externa kandidater på er karriärsida.

Dölj tjänst efter sista ansökningsdag (Valfritt)

Om du inte vill att tjänsten ska döljas från er karriärsida efter sista ansökningsdatum kan du avaktivera "Dölj tjänst efter sista ansökningsdag".

Ort

Ort*

Här i listan väljer du till vilken ort ni söker nya medarbetare. Orten du väljer kommer sedan synas precis under tjänstetiteln och ger även potentiella kandidater ett smidigt sätt att filtrera bland era lediga tjänster. Du kan bara välja en ort per tjänst, om du har en tjänst med flera olika placeringsorter rekommenderar vi att du lägger upp en tjänst för respektive ort. Om du inte hittar orten du letar efter kan du enkelt lägga till en ny ort genom att klicka på "Add Location" under Orter.

Rekryterare & teammedlemmar

Rekryterare*

Här väljer du den användare som ska vara ansvarig rekryterare för tjänsten. Personen du väljer som rekryterare kommer ha tillgång till att redigera tjänsten, kommer se alla ansökningar till tjänsten och kommer kunna hantera kandidater. Användaren du väljer som ansvarig rekryterare kan även lägga till nya teammedlemmar för tjänsten och kommer stå som avsändare för alla automatiskt utskickade mejl i processen.

Era användare hanteras och läggs till av era administratörer. Om du inte hittar användaren du letar efter är det bara att skriva till en av era administratörer eller till oss i Talent Software-chatten så hjälper vi dig!
Här finns en guide för hur administratörer lägger till nya användare.

Visa rekryterarinformation (Valfritt)

Efter att du valt ansvarig rekryterare kan du välja att automatiskt visa den ansvariga rekryterarens namn, e-postadress, telefonnummer och bild på tjänstesidan. Detta gör det enkelt för potentiella kandidater att komma i kontakt med rekryteraren vid eventuella frågor om tjänsten.

Teammedlemmar

Med Talent Software är det enkelt att jobba tillsammans under rekryteringens gång. Allt du behöver göra för att ge en kollega tillgång till din lediga tjänst är att lägga till kollegan som teammedlem. Efter att du har gjort det kommer användaren nu kunna se och hantera alla ansökningar till din lediga tjänst. Som teammedlem har du dock inte möjlighet att lägga till nya teammedlemmar eller att redigera din lediga tjänst.

Era användare hanteras och läggs till av era administratörer. Om du inte hittar användaren du letar efter är det bara att skriva till en av era administratörer eller till oss i Talent Software-chatten så hjälper vi dig!
Här finns en guide för hur administratörer lägger till nya användare.

Yrkesroll*

Här i listan väljer du vilken kategori tjänsten tillhör. Yrkesrollen du väljer visas inte på karriärsidan eller på tjänstesidan utan används endast av oss på We Select för att kunna kategorisera alla lediga tjänster i Talent Software.

Här hittar du alla tillgängliga yrkesroller och förklaringar!

Sysselsättningsgrad

Välj om tjänsten är en heltids- eller deltidstjänst. Detta är särskilt relevant om tjänsten publiceras på Arbetsförmedlingen (AMS).

Avdelning

Här i listan väljer du vilken avdelning på ert företag som tjänsten tillhör (Ex. Ekonomi, Marknadsföring eller IT). Avdelningar visas på er karriärsida och ger potentiella kandidater ett supersmidigt sätt att filtrera bland era lediga tjänster.

Era avdelningar hanteras och läggs till av era administratörer. Om du inte hittar avdelningen du letar efter är det bara att skriva till en av era administratörer eller till oss i Talent Software-chatten så hjälper vi dig!
Här finns en guide för hur administratörer lägger till en ny avdelning.

Extern länk

Extern länk

Här kan du enkelt uppdatera URL:en till er lediga tjänst. Under Extern länk kan du även välja att ställa in ett alternativt ansökningsformulär om ni vi vill ta emot ansökningar i ett annat verktyg än Talent Software

Extern länk > Alt. ansökningsformulär

Om ni vill ta emot ansökningar i ett annat verktyg än Talent Software kan du välja att aktivera alternativt ansökningsformulär. Efter att du aktiverat "Använd alternativt ansökningsformulär" behöver du bara fylla i länken till ansökningsformuläret i det andra verktyget. När kandidater sedan klickar på "Ansök"-knappen på er lediga tjänst i Talent Software kommer de skickas vidare till det ansökningsformulär du länkat.

Extern länk > Alt. ansökningsformulär > Visa tjänstens beskrivning på tjänstesidan

Om du har valt att aktivera "Använd alternativt ansökningsformulär" kan du även välja att visa eller dölja tjänstens beskrivning på tjänstesidan. Om du väljer att dölja tjänstens beskrivning på tjänstesidan kommer kandidater skickas vidare direkt till det länkade ansökningsformuläret eller den länkade tjänsten när de klickar på tjänsten på karriärsidan.

Nästa steg: Så ställer du in processteg 👈