Integrationer
Refapp
Referenstagning med Refapp

Vill du digitalisera er referenshantering? Refapp erbjuder en professionell, säker och smidig referenstagning!

Amy Dyvelcrona avatar
Skrivet av Amy Dyvelcrona
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du digitalisera er referenshantering? Nu har vi en integration med Refapp som erbjuder en professionell, säker och smidig referenstagning!

För att kunna använda digital referenshantering genom Refapp behöver företaget ha ett undertecknat avtal med Refapp. Om avtal inte finns - vänligen kontakta: [email protected]

Aktivera Refapp-integration i Talent Software:

1. Logga in i Talent Software

2. Gå till Inställningar > Integrationer

3. Klicka på + Lägg till integration

4. Välj Integrationerpartner* = Refapp

5. Fyll i Leverantörsnyckeln som ni har fått från Refapp

6. Spara

7. Klart 🥳

Lägg till Refapp som processteg i tjänst

1. Gå till Tjänster

2. Skapa + ny tjänst eller redigera befintlig tjänst (Läs här hur du skapar en ny tjänst)

3. Gå till steg 2. Processteg

4. Lägg till + nytt processteg

5. Fyll i namn och eventuell instruktion. (Rekommendation namn = Refapp Referenstagning)

6. Tryck på fliken Test/Event,

7. Välj Refapp i listan

8. Välj typ av Frågeformulär

9. Spara

10. Gå till steg 4 och Publicera tjänsten

11. Klart 🥳

Begär referenser från kandidat

1. Flytta kandidaten till processteget där Refapp Referenstagning är tillagt.
    (Om ansvarig rekryterare eller teammedlem inte sedan tidigare har skapat ett konto i Refapp kan personen komma att få ett mail med inbjudan till att skapa en profil i Refapp.se förutsatt att detta är påslaget.

2. Gå till kandidatkortet

3. Klicka på fliken Referenser

4. Öppna upp Refapp

5. Tryck på länken till Refapp så ser du nu att ett projekt med samma namn som din tjänst har skapats i Refapp

6. Tryck på Projektet och begär in referenser från kandidaten alternativt lägg till de manuellt.

7. Kandidaten kommer nu få ett mail där kandidaten ombeds att lämna in namn på referenser

8. När kandidaten har lämnat in referenser syns detta i Talent Software under fliken Referenser.

9. Ett mail skickas ut automatiskt till Referenspersonerna som ombeds svara på frågorna.

10. När referenspersonerna har svarat markeras namnen med grönt i Refapp och i Talent Software kommer status vara Completed

11. För att se svaren tryck på Refapp Referensrapport. Då visas resultatet av referenstagningen.

12. Klart! 🥳

Vid frågor gällande Refapp kan hänvisar vi till [email protected] eller [email protected]!

(Obs! Om ni inom organisationen har flera epostdomäner eller använder er av en extern rekryterare i tjänsten måste ni säkerställa att de är tillåtna domäner i Refapp, detta görs som administratör i Refapp)