Karriärsida
Så uppdaterar du din karriärsida

På karriärsidan hittar kandidaten era lediga jobb. I artikeln visar vi hur du kan redigera er karriärsida!

Amy Dyvelcrona avatar
Skrivet av Amy Dyvelcrona
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På karriärsidan hittar kandidaten alla era lediga jobb och information om ert företag. Det kan exempelvis vara information om hur det är att jobba hos er och vad ni erbjuder.

På karriärsidan kan det till exempel finnas med:

• Information om företaget

• Vision, mission och värdegrund

• Nyckeltal

• Medarbetarcitat

• Förmåner

• Lediga tjänster

• Spontanansökan

• Prenumeration på lediga tjänster

Generellt om karriärsidan

• 👩🏻‍💻 Karriärsidan kan redigeras av användare som har behörighetsnivå = Admin

• Under Generella inställningar kan du:

• Ändra färg på knappar

• Lägga till URL till företagets hemsida

• Ändra sidtitel

• Ändra meta-beskrivning

• Ändra typsnitt

• Under Redigerare för karriärsida hittar du en grå pil, klicka på den för att:

• Förhandsgranska er karriärsida

• Visa nuvarande karriärsida - hämta URL:en

Olika typer av block på karriärsidan

Karriärsidan är uppbyggd i block och block kan läggas till, raderas eller redigeras. Nedan finner du våra olika typer av block som finns att välja på.

Sidhuvud

Sidhuvudet är alltid det första blocket på karriärsidan. Sidhuvudet innehåller:

• Rubrik

• Bild

• Logga

• Knapp till lediga tjänster

Text

Textblocket används för löpande text. Här kan du lägga in rubriker, underrubriker och brödtext. Det finns även möjlighet att bädda in en video.

Text + bild

I text+bild kan du kombinera text och en bild bredvid varandra.

Informationspunkter

Informationspunkter är bilder med text under. Dessa kan även göras klickbara för att visa mer information t.ex "läs mer". Detta block rekommenderas för till exempel medarbetarcitat, värdeord och avdelningar.

Nyckeltal

Här kan du lägga in nyckeltal som ni vill visa upp, t.ex antal kunder, antal medarbetare, medelålder, omsättning och det år bolaget grundades.

Tjänster

Här visas alla lediga tjänster som ni publicerar i Talent Software. Tjänsterna kan grupperas efter ort och avdelning. I detta blocket lägger du även till rubriken för spontanansökningar.

Prenumerationer

Här kan kandidater prenumerera på era lediga tjänster. Det innebär att om kandidaten skriver in sina uppgifter får de ett mail när en ledig tjänst läggs upp som matchar deras val av ort och avdelning.

Sidfot

Sidfoten ligger alltid längst ned på sidan och innehåller Logotyp med URL.

Se exempel på typer av block nedan

Uppdatera karriärsidan

För att göra ändringar på karriärsidan kan du följa stegen nedan:

1. Logga in i Talent Software

2. Klicka på fliken Karriärsida i den blå menyn på vänster sida

3. Klicka på det block du önskar uppdatera eller + Lägg till block för att lägga till ett nytt block (detta görs i den gråa menyn till vänster).

1. Blocken ligger i samma ordning i den gråa menyn som på förhandsgranskningen av karriärsidan till höger.

2. Ändra ordning på blocken genom att klicka och dra på de sex prickarna till vänster om blocket i den gråa menyn

4. Gör dina ändringar, t.ex byt ut text och bilder

5. Klicka på Spara! Ändringen blir nu synlig på karriärsidan till höger

6. När du gjort de ändringar du önskar klickar du på Publicera

7. Klart! 🥳 Ändringarna är nu live på karriärsidan