Analytics
Så fungerar Analytics

Vill du analysera era lediga tjänster eller se statistik för er jobbannonsering? Upptäck Talent Software Analytics!

Amy Dyvelcrona avatar
Skrivet av Amy Dyvelcrona
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du exempelvis analysera era lediga tjänster eller se statistik för er jobbannonsering? Med hjälp av Talent Software Analytics är det enkelt att få en överblick över alla era lediga tjänster, samt att mäta effekten av ert rekryteringsarbete över tid. Här hittar du bland annat statistik för hur många visningar ni fått av er karriärsida, hur många toppkandidater ni fått in per tjänst och er genomsnittliga Time-to-Fill över tid.

Talent Software Analytics är i nuläget endast synligt för dig som administratör.

Talent Software Analytics uppdateras dagligen mellan kl. 01:00-03:00.

Tabellen

Start Date

Datumet som tjänsten publicerades och blev synlig på er karriärsida

Position

Namnet på tjänsten

Location

Tjänstens valda placeringsort

Progress

Vilket steg i er rekryteringsprocess ni kommit till

Sponsored

Om ni köpt jobbannonsering till en specifik tjänst direkt i Talent Software kommer tjänsten automatiskt att markeras upp som Sponsored.*

*Inom kort kommer även annonseringsbeställningar som gjorts utanför Talent Software att markeras upp som sponsored.

Ad Views

Antalet visningar av era annonser på sociala medier

Page Views

Antalet visningar av er tjänstebeskrivning

Applications

Antalet ansökningar ni tagit emot i Talent Software

Top Talent

Antal ansökningar som betygsatts med 4-5 stjärnor

Top Talent Rate

Procentuell andel av ansökningarna som betygsatts med 4-5 stjärnor

Hired

Antalet kandidater som flyttats till steget Anställda

Time-to-Fill

Antalet dagar från det att tjänsten publicerats tills det att ni flyttat en eller flera kandidater till steget Anställda

Grafer

Sources

Antal besökare på er karriärsida per kanal

Devices

Antal besökare på er karriärsida per enhet

Gender

Antal besökare på er karriärsida per kön

Performance

Antal besökare på er karriärsida per månad jämfört med antalet ansökningar per månad

Average Time-to-Fill in Days

Genomsnittligt antal dagar från det att en tjänst publicerats tills det att ni flyttat kandidater till steget anställda (Över tid)

Exportera data från Analytics

Datan som är tillgänglig i Analytics kan exporteras till Excel. Följ stegen nedan för att lyckas 👇

1. Tryck på valfritt fält i tabellen. Tre ikoner kommer bli synliga i högra hörnet av tabellen

2. Tryck på ikonen med tre liggande prickar

3. Välj Exportera data

4. Välj Data med aktuell layout. Datan exporteras nu till Excel

5. Klart! 🎉

Talent Software visar statistik från 21/10-2020 till och med dagens datum.