Så ställer du in automatisk kategorisering

Med hjälp av automatisk A-, B-, C-kategorisering kan du bl.a. automatisera er kandidathantering och spara tid under urvalsprocessen. ⏱

Amy Dyvelcrona avatar
Skrivet av Amy Dyvelcrona
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Allt du behöver göra för att ställa in automatisk A-, B-, C-kategorisering är att:

1. Aktivera en kategori (ex. A-kandidater) genom att slå på knappen "Aktiva just nu"

2. Öppna kategorin A-kandidater genom att klicka på pilen längst ut till höger

3. Ställ in kraven för att bli en A-kandidat genom att välja hur en kandidat måste ha svarat på alla de olika urvalsfrågorna:

Ja/Nej-frågor:
    "Ja måste vara valt": Kandidaten måste ha svarat Ja på frågan
    "Nej måste vara valt": Kandidaten måste ha svarat Nej på frågan
    "Påverkar inte klassificeringen": Kandidaten kan ha svarat Ja eller Nej. Svaret påverkar inte om kandidaten blir en A-kandidat.

Antal år-frågor:
    Ex. "Minst 5 år": Alla kandidater som svarat fem år eller högre uppfyller kraven för att bli en A-kandidat.
    "Påverkar inte klassificeringen": Vilket antal år kandidaten svarat påverkar inte om kandidaten blir en A-kandidat.

Värdefrågor:
    Ex. "Minst 7": Alla kandidater som sju eller högre uppfyller kraven för att bli en A-kandidat.
    "Påverkar inte klassificeringen": Vilket antal kandidaten svarat påverkar inte om kandidaten blir en A-kandidat.

Valfrågor:
    "Val X måste vara valt": Kandidaten måste ha svarat val X på frågan
    "Val Y måste vara valt": Kandidaten måste ha svarat val Y på frågan
    "Påverkar inte klassificeringen": Kandidaten kan ha svarat val X eller val Y. Svaret påverkar inte om kandidaten blir en A-kandidat.

Fritextfrågor:
    I nuläget går det inte att ställa in automatisk kategorisering baserat på fritextsvar.

4. Efter att du ställt in kraven för en att bli en A-kandidat kan du även välja att aktivera följande funktioner:

5. Välj om du vill bli informerad via e-post när nya A-kandidater ansöker till din lediga tjänst

6. Välj om du vill skicka ut ett specifikt bekräftelsemejl till A-kandidater som ansöker till din lediga tjänst (detta e-postmeddelande ersätter det generella bekräftelsemejl som skickas ut till alla kandidater). Du kan även välja om detta e-postmeddelande ska skickas direkt, fyra timmar efter att ansökan skickades in eller efter 24h.

7. Välj om du vill neka alla kandidater inom en kategori automatiskt (Detta används vanligtvis endast för kategorin "Övriga").

8. Ställ in kraven för alla kategorier som du vill använda

9. Spara dina ändringar genom att antingen klicka spara som utkast eller genom att klicka på knappen Nästa steg och sedan klicka på knappen Publicera.

Exempel på automatisk kategorisering för tjänsten som besiktningstekniker:

Exempel-

fråga

Svars-alternativ

A-kandidat

B-kandidat

C-kandidat

Övriga

Har du B eller C-körkort?

Ja / Nej:
Ja
Nej

Ja måste vara valt

Ja måste vara valt

Ja måste vara valt

-

Vilken typ av körkort?

Valfråga:
B-körkort
C-körkort
Inget körkort

Påverkar inte klassificeringen

Påverkar inte klassificeringen

Påverkar inte klassificeringen

-

Betygsätt dina engelska-kunskaper mellan 1-10:

Värde:
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Påverkar inte klassificeringen

Påverkar inte klassificeringen

Påverkar inte klassificeringen

-

Hur många års erfarenhet har du av fordons-besiktning?

Antal år:
Hur många års erfarenhet har du av fordons-

besiktning?

Minst 3 år

Minst 1 år

Påverkar inte klassificeringen

-

Vad är ditt nuvarande jobb?

Fritext:
-

-

-

-

-

Alternativ

A-kandidat

B-kandidat

C-kandidat

Övriga

Användare som informeras

Aktiverat (Ansvarig rekryterare)

Ej aktiverat

Ej aktiverat

Ej aktiverat

Neka kandidaten automatiskt

Ej aktiverat

Ej aktiverat

Ej aktiverat

Aktiverat

Skicka e-post till kandidaten

Ej aktiverat

Ej aktiverat

Ej aktiverat

Aktiverat

Ämne

-

-

-

Tack för din ansökan till tjänsten som besiktningstekniker

Vi tackar så mycket för att du tagit dig tid att ansöka till tjänsten som besiktningtekniker. Tyvärr uppfyller du inte körkortskravet men du är varmt välkommen att ansöka på nytt i framtiden om detta skulle ändras.

E-post-fördröjning

Skicka 24h efter att ansökan inkom